“Jeg afslutter min sultestrejke, men fortsætter min kamp mod isolation,” siger Leyla Güven.

Af Deniz Serinci

Abdullah Öcalan, lederen af Kurdistans Arbejderparti (PKK), har beordret den igangværende sultestrejke blandt tusinder af PKK-tilhængere stoppet.  Det skete igennem et brev, som Öcalan har sendt til sine advokater.

“Sultestrejken har opnået sit mål og bør ikke ende med dødsfald,” lød det i brevet fra Öcalan, oplæst af hans advokat Newroz Uysal ved et pressemøde.

Efter Öcalans budskab har Deniz Kaya på vegne af tusinder af PKK-fanger annonceret, at de følger trop og afslutter sultestrejken.

Sultestrejken blev indledt for 200 dage siden af Leyla Güven, parlamentariker for det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP) og medleder af Demokratisk Samfundskongres (DTK). Herefter sluttede tusinder sig til protesten, heriblandt tre andre parlamentarikere som Dersim Dağ, Tayyip Temel og Murat Sarısaç.

Tayyip Temel sagde ved et pressemøde, at “symbolet og lederen af ​​denne modstand, Leyla Güven, ønskede at dele sin besked gennem os.”

Güven siger i sin meddelelse, at hun har opnået målet med strejken, men fortsætter kampen.

“Jeg afslutter min sultestrejke, men fortsætter min kamp mod isolation,” siger hun.

Güven blev tilbageholdt den 22. januar 2018 og senere anholdt. Det skete efter, at hun havde kritiseret Tyrkiets offensiv i den syrisk-kurdiske by Afrin. Anklagen lød på, at hun har prøvet at “etablere og deltage i ledelsen af en væbnet terrororganisation” og “udføre propaganda for terrorister”.

Efter et halvt år senere bag lås og slå, besluttede Leyla Güven at sultestrejke. Hendes erklærede formål med strejken var at protestere mod isolationen af den fængslede PKK-leder Abdullah Öcalan. Fra 2011 til for nylig fik han ikke lov at mødes med sine advokater.


Se og hør brevet fra Öcalan her:

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer