“Vi vil gerne ud og se folk og være frie,” siger Walid Hamoto, der har en frisørsalon i Holstebro.

Kurdiske frisører jubler over, at de nu får lov til at gribe saksen igen, efter at en politisk aftale mellem partierne på Christiansborg faldt på plads. Aftalen betyder, at flere små og mellemstore virksomheder, inklusiv frisører, nu kan åbne igen fra på mandag. Branchen blev lukket i sidste måned på grund af corona-udbruddet herhjemme.

“Vi har siddet hjemme i en måned nu uden noget arbejde,” siger Walid Hamoto, der arbejder som frisør i Holstebro. Også Walids 20-årige søn Ali Shir arbejder i samme branche. Han har en frisørsalon i Viborg.

“Vi vil gerne ud og se folk og være frie. Nu kan vi endelig komme ud af denne kedsomhed.”

De to glæder sig derfor til at åbne på mandag.

Men frygten for coronasmitte er der stadig.

“Vi er bange,” siger Walid. “Men vi vil tage vores forholdsregler, være påpasselige og begrænse antal kunder.”

Walid og Alishir kom til Danmark for over fem år siden og stammer fra Efrîn i syrisk Kurdistan, hvor Walid også arbejdede som frisør og derudover også beskæftigede sig med musik.

En anden glad mand er Memo Kurd i Odense, der kom fra Efrîn til Danmark i 2009, og siden 2013 har drevet sin egen frisørsalon i den fynske by.

“Normalt kan jeg godt lide at være aktiv,” siger Memo. “Men nu har jeg siddet derhjemme en måned uden at kunne gøre noget. Det var virkelig hårdt.”

Om frygten for at blive smittet siger han.

“Jeg er ikke bange, for jeg tager mine forholdsregler. Jeg skal arbejde med handsker, kun klippe kunder, der har bestilt tid og ikke have for mange kunder inde i butikken ad gangen.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer