Otte kurdiske foreninger kritiserer i et brev Danske Bank for at have spærret ”for en fuld lovlig tv-stations (Roj-TV’s) bankkonti.”

Otte kurdiske foreninger fra Sjælland og Jylland skriver til Danske Bank, at de ”som en af Danmarks største minoritetsgruppe føler vi kurdere os stødt og uretfærdigt behandlet med byrettens dom mod ROJ-TV. Denne uretfærdige dom er en skamplet for ytringsfriheden og er på stedet anket til Landsretten.”

”Indtil Landsretten har talt er ROJ-TV naturligvis uskyldig. Derfor er det en utidig og ekstrem uventet indblanding, når Danske Bank meningsløst og helt umotiveret griber ind over for ROJ- TV’s ret til at benytte sine konti i Danske Bank ligesom alle andre kunder. Vi håber og tror på, at disse underskrifter fra de kurdiske organisationer vil få jer på andre tanker, da det er af alle vigtigst betydning, at ytrings- og tankefriheden bevares uanset pris eller omkostning. Vi vælger at tolerere bankens indblanding i sagen som en misforstået samt forhastet handling, da alt andet vil stride imod enhver fornuft, etik og rational bankføring.”

Gruppen af de kurdiske foreninger håber, at Danske Bank endnu engang vil overveje sin beslutning, for ellers risikerer de at miste de kurdiske kunder.

”Mange kurdiske virksomheder benytter Danske Bank som deres bankforbindelse. Det fremtidige samarbejde med Danske Bank vil afhænge af bankens beslutning, idet vi er indstillet på at kæmpe for vores ret med alle lovlige midler,” lyder det fra de kurdiske foreninger, der tæller FEY-KURD, Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark, FOKUS-A, Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere, DKAF, Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening, DKKC, Dansk- Kurdisk Kulturcenter, KKF, Kurdisk Kvindeforening, Dansk Kurdisk Ungdomskomité, Hillerød Dansk/Kurdisk Ungdoms Kulturforening og Dansk- Kurdisk Venskabsforening i Holstebro.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer