“Jeg tænkte på de ældre, der ikke har nogen. Hvem hjælper dem? Lad mig hjælpe dem.”

Af Deniz B. Serinci

De to kurdiske flygtninge i Odder, Jewan Sedo og Bonkin Ali har besluttet sig for at hjælpe ældre, der ikke har mulighed for det, med indkøb.

“Det startede med, at jeg sagde til min 70-årige mor, at hun ikke må gå ud, så hun ikke bliver smittet med coronavirus,” siger Jewan Sedo til Jiyan.dk.

“Så tænkte jeg på alle de andre ældre, der ikke har nogen til at hjælpe dem. Hvad gør de? Hvem hjælper dem? Lad mig hjælpe dem.”

Blandt kurdere er Jewan kendt som den flinke fotograf, man ikke kan undgå at se til et hav af bryllupper. Men på grund af coronavirusset er han nu arbejdsløs.

“Nu har jeg ikke arbejde, så jeg har masser af tid til at hjælpe andre mennesker.”

Derfor vil den kurdiske flygtning fra Efrîn, der kom til Danmark i 2008, nu køre ud, handle ind og så køre varerne ud til borgere.

“Jeg vil gerne gengælde Danmarks hjælp til mig. Vi er en del af det danske samfund og vil hjælpe dette land. For når danskerne har det godt, har vi det også godt.”

Lige nu er Jewan og vennen Bonkin igang med at kontakte Røde Kors og Ældresagen, så de måske kan videreformidle deres tilbud.

I Danmark er seks personer, der var smittet med virussen, døde indtil videre. I alt er 1132 personer konstateret smittet i Danmark. På verdensplan er 129.021 blevet konstateret smittet med den frygtede virus. Heraf er 84.506 blevet raske igen, mens 9.115 er døde. Tallene er fra John Hopkins CSSE.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer