Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) fordømmer det danske politis behandling af dets medlemmer i Danmark efter varetægtsfængslingen af 7 kurdere.

Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) melder om chikane og “heksejagt” fra politiets side i sagen om de 7 anholdte danske kurdere, sigtet for “ulovlig indsamling”. 

Hele pressemeddelelsen:

Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) tager skarp afstand fra det danske politis forfølgelse af dansk-kurdiske erhvervsdrivende i kølvandet på varetægtsfængslingen af 7 politisk aktive kurdere i den såkaldte PKK-sag. 

Vi vil gerne orientere den danske offentlighed om, at det danske politi lige nu i samarbejde med den tyrkiske ambassade kører en heksejagt på vores medlemmer i håb om at kunne rejse bevismateriale mod de 7 fængslede politiske aktive kurdere. Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) finder det bekymrende, at det danske politi opsøger og afhører vores medlemmer – ofte i overværelse af deres kunder – og således stiller de erhvervsdrivende i et kriminelt lys til skade for deres virksomheders virke. Vi er ligeledes rystede over, at afhøringsrapporterne ved flere hændelser er blevet ”tilpasset” af politiet efterfølgende, således at de vil ende med at belaste de 7 tiltalte kurdere. Samtidig er vores medlemmer blevet opfordret til at underskrive disse. Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) fordømmer på det kraftigste det danske politis metoder over for vores medlemmer, da det alt andet lige vækker minder om det tyrkiske politis afhøringsmetoder overfor kurdere i Tyrkiet. I et land som Danmark, hvis hovedstad har lagt navn til Københavnerkriterierne, er det bekymrende at se en udvikling, hvor danske myndigheder, herunder særligt politiet, forfølger og terroriserer almindelige borgere, dansk-kurdiske organisationer og det kurdiske foreningsmiljø, hvis formål er et menneskeligt ønske om frit og fredelig sammeneksistens med resten af det danske samfund. 

Vi opfordrer den danske offentlighed til at udvise solidaritet og fordømme det danske politis forfølgelse af de danske-kurdiske erhvervsdrivende. 

Som interesseorganisation for dansk-kurdiske erhvervsdrivende opfordrer vi ligeledes det danske politi til at overholde sine retlige beføjelser overfor vores medlemmer. Hvis det ikke bliver tilfældet, vil Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF) iværksætte den retlige proces for at beskytte sine medlemmers interesser. 

Med venlig hilsen
Dansk Kurdisk Arbejdsgiverforening (DKAF)

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer