De danske myndigheder har endnu ikke har ryddet op i sagen om kurdiske børn fra Syrien, som bliver snydt for dansk statsborgerskab, fordi de bliver fejlregistreret.

Foto: Mîran Efrînî

Så er den gal igen. I maj kunne dagbladet Information afsløre, at kurdiske børn fra Syrien blev snydt for dansk statsborgerskab, fordi de blev registreret af de danske myndigheder som ”syrere,” selvom deres forældre gentagne gange fortalte, at de var ”statsløse”.

Information kan i en artikel fra 22/8 igen afsløre, at de danske myndigheder endnu ikke har ryddet op i den sag.

Ifølge integrationsminister Søren Pind (V) er 64 asylansøgere siden 2001 blevet registreret med koden 1-44, der dækker alle andre statsløse end palæstinensere. Imidlertid kan det tal ikke passe ifølge iagttagere.

For på 10 år fra 2001 til juni 2011 har de danske udlændingemyndigheder registreret i alt 1.894 asylansøgere fra Syrien. Og omkring 90% af dem antages at være kurdere.

Kurdiske kilder anslår, at mindst 15% af kurderne i Syrien er statsløse og tallene kan nogenlunde overføres til Danmark ifølge flygtningeadvokat Niels Henrik Christensen.

Tolken Raouf Zadeh fra Røde Kors vurderer overfor Information:

– Jeg vil tro, at mellem 15 og 25 procent af kurderne fra Syrien i Danmark er statsløse, siger han.

Så er det ifølge Informations beregninger snarere tale om 190 statsløse kurdere og ikke 64, som Søren Pind oplyser.

Altså bliver statsløse, kurdiske børn fra Syrien stadig snydt for statsborgerskab og omfanget er større end først antaget.

Statsløse børn og unge født i Danmark har ellers krav på dansk statsborgerskab efter FN’s Børnekonvention og skal have et brev fra Integrationsministeret, hvori de orienteres om deres ret til statsborgerskabet herhjemme.

Læs Informations artikel: Skandalen om de statsløse tager til i omfang

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer