Få steder i Danmark kan unge få gratis modersmålsundervisning på kurdisk. Men det tilbyder Brøndbys Ungdomsskole nu. Der er allerede dannet to hold med lærer Mustafa Kaplan som underviser. Bag initiativet står byrådspolitiker Mahmut Erdem.

Alle mellem 13 og 18 år fra Brøndby Kommune kan lære sprog som kurdisk, tyrkisk, arabisk, urdu og kinesisk i Brøndbys Ungdomsskole.

Bag initiativet står Mahmut Erdem, medlem af byrådet i Brøndby for Socialdemokraterne.

– Det er vigtigt, at de unge kan deres modersmål, ligesom de kan andre sprog. Jeg har kæmpet hele mit liv for det og det er i Danmarks interesse med hensyn til eksport og import fra de lande, siger han til Jiyan.dk.

Sprogundervisningen vil blive delt i niveauer. Mahmut Erdem oplyser, at der har været stor interesse for den kurdiske undervisning og der er som bekendt allerede dannet to hold med lærer Mustafa Kaplan som underviser.

Mustafa Kaplan har tidligere medvirket som debattør på Jiyan.dks sprogseminar i januar i år.

Mahmut Erdem skal på mandag sidde i panelet til Jiyan.dks debat ”Kurderne, Tyrkiet og EU” på Københavns Rådhus fra 18-21.

Også Fokus-A er i samarbejde med en lærer i gang med at starte et ‘Ekspert kursus i Kurmancî’-dialekten for dem, som vil forbedre deres kurdisk. Kravene er at man kan læse og skrive lidt på kurdisk.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer