Det var en vildfaren kugle fra tyrkisk militær, der var skyld i 16-årige Canan Saldiks død. Nu bliver de ansvarlige forfulgt.

Af Hacer Pekerman Ekici

En rapport har bekræftet, at den vildfarene kugle ,der i juli forårsagede den 16-årige kurdiske pige, Canan Saldiks død var affyret fra en nærliggende, tyrkisk militærkaserne, hvor soldaterne havde afholdt skydeøvelser.

Den 16-årige Canan Saldik blev ramt af en vildfaren kugle i hovedet under en familiepicnik i Wan i det sydøstlige Tyrkiet / Nordkurdistan, som hun blev dødelig såret af. Trods lægernes bestræbelser kunne hun ikke reddes.

Wan’s anklagemyndighed og den militære anklagemyndighed har efterfølgende indledt en undersøgelse af hændelsen efter at de pårørerne til den dræbte insisterede på at kuglen blev affyret fra en militærkaserne.

Rapporten har bekræftet familiens mistanke og Wans militære domstol har nu rejst sag mod fem officererer og en oberst. De anklagede retsforfølges grundet anklager om ”officielle forseelse” og ”uagtsomt manddrab” og anklagemyndigheden kræver op til 6 års fængsel.

Ifølge oplysninger indsamlet af Human Rights Association har ueksploderet ammunition alene i 2008 og 2009 været skyld i at 56 mennesker har mistet livet og 132 er blevet efterladt handicappede.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer