11-årige Berfîn Aksu blev nr. 2 i en international violinkonkurrence.

Af Medya Özvan

37 lande deltog i en international violin konkurrence. 11 årige, kurdiske Berfîn kan kalde sig for den anden bedste violinist i verden.

Andrea Postacchinis konkurrence blev afholdt i Italiens Hall of Teatro Dell’a Aguila di Fermo. Tyskland, Amerika, Rusland, Italien, England og Frankrig deltog i konkurrencen, hvor Berfîn spillede på violinen med kompositionen ”Othello Fantasy”, hvilket skabte stor beundring fra publikum og dommerne, der klappede og bifaldt hende stående.

Den verdensomtalte kurdiske Berfîn Aksu på 11 år, født i Ankara 1998, startede sin musikalske karriere, uddannelse og interesse, da hun blev optaget på Bilkent universitet,  musikforberedende grundskole for musik og scenekunst, ved at demonstrere overlegenhed til den praktiske eksamen.

I 2006 blev hun den første violinist i Tyrkiet der spillede med i et orkester i en alder af 8 år, hvor hun bl.a. optrådte i et orkester, Eskisehir Anadolu University Symphony Orchestra, ledet af Burak Tüsun.
Berfîn har givet koncert i Akbank Sanat, Bogazisi Universitet, Albert Long Hall Classical Events, Borusan m.m. En koncert i Gnesin musikskole i Moskva, internationale musikfestivaler og Cihat Aksins sommer kurser på Eklisia sommerskole.

I 2007 modtog Berfîn prisen “Fremtidens store kunstnere” fra Young Enterprise Governance forbund og har vundet titlen som den bedste musiker og artist i Tyrkiet, samt adskillige andre 1. plads priser ved konkurrencer rundt i verden, bl.a. i Italien og Rumænien.

Berfîns senere optræden i 2010 kunne ses ved de “Unges talent musik festival”, hvor hun gav solokoncert. Berfins far Yener Aksu har udtalt at Berfins uddannelse er vigtigere end musikkoncerterne. “Hun skal læse læse og læse” Udtaler Yener. Berfîn har et tæt forhold til sin far Yener og hendes lærer Muhammedjan Turdiev, der deltager og rejser rundt sammen til Berfîns koncerter.

I et interview med den tyrkiske avis Zaman bliver hun spurgte om, hvordan det føles at have så mange vigtige internationale priser, og have udført og optrådt til koncerter i en ung alder?

”Jeg bliver meget spændt i konkurrencer og koncerter, men det gør mig glad. Jeg prøver at studerer og læse,” svarer hun.

 Bliver du nogensinde træt af at være kendt?
”Det er nogle gange trættende, men ikke kedeligt.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer