En af deltagerne på weekendens Copenhagen Songwriter Festival 2012 var den kurdiske sanger Mizgîn.

Kilde & Foto: Medya Özvan & http://copenhagensongwritersfestival.dk

Mizgîn er født i de kurdiske bjerge og fik i en alder af 2, fik hun konstateret polio. Hun blev tvunget til at blive hjemme og ikke lære at læse og skrive, indtil hun fyldte 18 år.

Da hun voksede op var den smukke natur i Kurdistan og musikken af kurderne hendes store inspirationskilder, og musik blev hendes måde at udtrykke sig på.

I sine tidlige tyvere indså hun, at hendes muligheder for at leve i en bjerglandsby ikke var noget for hende. Hun flyttede til Istanbul og snart derefter til Danmark, hvor hun hurtigt fik etableret musikalske og sociale kontakter.

Hendes personlige mod, nysgerrighed og åbenhed har ført hende til at bryde grænser og acceptere nye udfordringer. Som en konsekvens heraf, består hendes orkester i dag af en baggrund fra 4 forskellige nationer.

Mizgîn er oftest ledsaget af Anders Honoré (DK) på saxofon og Assadullah Hafiz (AFG) på Tabla.

Mizgîn har modtaget priser og legater fra Dansk Kunst Råd, Dansk Flygtningehjælp, og blev nomineret til Best World Track ved Danish Music Awards 2010.

Copenhagen Songwriter Festival er en årlig begivenhed, grundlagt i 2009 af den amerikanske sangskriver Brett Perkins i samarbejde med Kultur Vesterbro (nu Kulturanstalten).

Festivalen er fokuseret på originalt sang håndværk og målet er at skabe en altomfattende, årlig multikulturel underholdning og uddannelsesmæssig begivenhed.

Læs Jiyan.dks interview Den følelsesladede stemme fra bjergene – interview med Mizgîn

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer