Moderen til to spædbørn, Mulkiye Demir Kilinc ansøgte for nogle uger siden de tyrkiske myndigheder om at udskyde hendes fængselsstraf i et år, så hendes seks måneder gamle tvillinger bliver lidt større og kan gå.

Istanbuls offentlige anklager har nu evalueret den kurdiske kvindes sag og har besluttet, at hun skal have en lægeerklæring fra et hospital og derefter Retsmedicinsk Institut med den begrundelse, at hun er handicappet og forhindret i 43 % af hendes venstre ben.

Anklageren, hospital og Retsmedicinsk Institut vil komme med en konklusion på grundlag af den næste rapport. Da rapporterne endnu ikke er kommet, er Kilinc sluppet for at komme i fængsel på et år.

Kilinc’s mand Ahmet Kilinc sagde i en erklæring, at de har kæmpet for en udsættelse af fængselsstraffen af hensyn til tvillingerne, men det blev afvist.

“Dommen er blevet udskudt af hensyn til min kone, og det gav os en ekstra måned. Jeg tror ikke, at lægeerklæringen kommer inden for en måned,” fortalte han den tyrkiske presse.

Mulkiye Demir Kilinc blev dømt for at sælge bøger med relation til det forbudte Kurdistans Arbejderparti (PKK) på Mesopotamisk Kultur Center. Efter en af ​​hendes kunder havde sendt bøgerne til PKK-guerillaer, blev hun arresteret og Kilinc blev også anklaget for “hjælp til en terror organisation”.

Den nybagte mor har bedt om, at straffen bliver udskudt et år, fordi hendes seks måneder gamle tvillinger er små.

“Hvis dommen bliver udskudt et år, vil de være 1½ år gamle og de vil være i stand til at gå” sagde Kilinc til den tyrkiske Hurriyet avis.

For et år siden, startede PKK og Tyrkiets regering en fredsproces for at afslutte en blodig krig, der har dræbt mere end 40.000 mennesker i en 30 år lang konflikt.

Ifølge Seza Mis Horoz fra Menneskerettighedsforeningen (IHD) i Istanbul, er der en kontrast mellem at forhandle med PKK, og samtidig fængsle en kvinde for at sælge bøger til den samme organisation.

“Hvilken slags fred ønsker den tyrkiske stat med PKK, når de samtidig fængsler folk for at ’sælge bøger til PKK’?”

Hun frygter at sagen kan skade fredsprocessen mellem Tyrkiet og PKK.

Hejar Dashti, der skriver speciale om kurderne på Københavns Universitet, tror ikke, at fredsprocessen nødvendigvis tager skade, men..

“Det er en sag, der kan bruges af PKK til at sige, at regeringen i Ankara ikke har nok vilje til fred,” siger Dashti.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer