28-årige Bijîn AlHassan har rådgivet op til 270 kvinder i forhold til integration i Tyskland.

En kurdisk kvinde, som flygtede fra borgerkrigen i Syrien, er blevet hædret med en prestigefyldt integrationspris i Tyskland, uddelt af den tyske kansler Angela Merkel.

“Stolt, glad og overvældet over at vinde integrationsprisen!” skriver 28-årige Bijîn Alhassan på Twitter. “I 2014 startede jeg et nyt liv i Tyskland efter at være flygtet fra krigen i Syrien. I dag er jeg i Bundeskanzleramt (den tyske kanslers officielle residens, red), der repræsenterer alle kvinder fra det nordøstlige Syrien,” tilføjer hun. “Jeg lover altid at være der for dem og støtte dem!”

Med prisen følger der 10.000 euro, svarende til cirka 74.407 danske kroner. Prisen er blevet uddelt tre gange tidligere og i år var der fokus på at “styrke kvinder”.

Den unge kvinde modtog prisen for sit projekt “Learning with Bijin“, som er en Facebook-gruppe, hvor hun siden marts har rådgivet op til 270 kvinder i forhold til, hvordan man bedst muligt slår sig ned og integrerer sig i det tyske samfund.

Her rådgav hun deltagerne på fire sprog, arabisk, kurdisk, engelsk og tysk. Hun besvarede spørgsmål som “Hvordan spørger jeg en læge om jeg er gravid?” og “Hvor får jeg mine udenlandske eksamenspapirer anerkendt?”

Det er en indsats, der gav Bijîn Alhassan en nominering fra både Federation of German Employer ‘Associations (BDA) og Federation of German Industry (BDI).

“Bijîn Alhassan er en rollemodel, der opildner kvinder til at håndtere deres liv i Tyskland og klare sig selv,” citerer det tyske magasin Spiegel politikeren Annette Widmann-Mauz for at sige.

Under prisoverrækkelsen sagde den kurdiske kvinde, at hun i starten talte med kvinderne på tysk, så de kunne lære sproget.

”Når du kan sproget, vil du automatisk føle dig hjemme (i Tyskland),” sagde hun.

Til tv-stationen Kurdistan 24 siger Bijîn Alhassan, at hun ønsker at være en rollemodel for kurdiske kvinder “for at støtte dem og vise dem, at det er muligt at starte et nyt liv fra bunden.”

“Jeg ønsker, at jeg en dag også kan støtte kvinder i Qamishlo, Rojava, samt forbedre deres evner med et online læringsprogram.”

Se video fra Twitter

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer