Aysel Hagi fra Odense har i årevis frivilligt hjulpet andre. I går blev hun så kåret til ”Vollsmoses verdensborger” og ”Årets Borger i Vollsmose”.

Af Deniz B. Serinci

Den syrisk-kurdiske flygtninge Aysel Hagi fra Odense er blevet udnævnt til ”Vollsmoses verdensborger” og ”Årets Borger i Vollsmose”.

Siden 2009 er en lokal ildsjæl i Vollsmose årligt blevet kåret til prisen. 10 kandidater, heriblandt flere bydelssøstre og frivillige, var nomineret og man kunne stemme via en side på Facebook, som styregruppen står bag.

”Jeg er meget glad for prisen,” siger Aysel Hagi til Jiyan.dk. ”Det er en anerkendelse af mit årelange frivillige arbejde.”

Kvinden stammer fra syrisk Kurdistan, men har boet i Danmark siden 1991.

Aysel Hagi arbejdede før i tiden som pædagogmedhjælper. Senere blev hun næstformand for den humanitære organisation Røde Sol, der har sendt nødhjælp ned til ofre for Islamisk Stat (IS) i Mellemøsten. Derudover har hun været engageret i en naboskabs-gruppe og i Vollsmoses bydelssøstre, der frivilligt hjælper isolerede kvinder i lokalområdet.

Siden januar har hun sammen med Røde Sol tilbudt gratis syundervisning om eftermiddagen hver tirsdag og torsdag for 35 kursister i Vollsmose Torv.

Det er en indsats, der har gjort hende kendt blandt mange i Vollsmose. Aysel Hagi fik 2778 stemmer på Facebook og blev kåret som vinder i går Nørregårds Teater, Vollsmosescenen.

”Jeg hjælper alle, uanset deres etnicitet og religion,” siger hun. ”Jeg takker alle, der har stemt på mig.”

Mange tak for den skønne musik til kurdiske familien Şêxo , Salih Shaikho. I var så gode, og det var så dejligt med…

Slået op af Aysel HagiFredag den 21. februar 2020

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer