Formand for kurdisk venskabsforening er chokeret efter at politiet i går slog dørene ind og stormede deres lokaler.

Uden at vise en dommerkendelse smadrede en større politistyrke i går klokken ti døren til Dansk-Kurdisk Kulturcenter i Viktoriagade i København, hvor blandt andre Dansk-Kurdisk Venskabsforening og Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark, Fey-Kurd holder til.

Ransagningen kom samtidig med at politiet anholdt otte personer, der er mistænkt for at have samlet penge ind til den kurdiske oprørsbevægelse PKK.

Politiet bankede ikke på, og gav ikke en chance den unge kurder der allerede var i lokalerne en chance for at åbne op. I stedet slog de døren ind og stormede lokalerne.

Indenfor ødelagde politiet døre, et skab, puder og foreningens loft i deres jagt på beviser.

Politiet ransagede foreningen i syv timer, indtil klokken 17.

RYSTET FORMAND

Klokken 14 ankom Villo Sigurdsson, der er formand for Dansk-Kurdisk Venskabsforening, der holder til lokalerne.

– Politiet havde afspærret området, og vi fik ikke lov til at komme ind. Jeg spurgte straks betjentene fremvise en ransagningskendelse. Betjentene forsikrede  mig om, at de skam havde en kendelse – den lå bare på stationen, så kunne jeg ikke få at se, fortæller Villo Sigurdsson til Arbejderen.

Han er rystet over politiets optræden:

– Det er vanvittigt, at ransage et kulturcenter og en venskabsforening på den måde. Jeg tror politiet er på fisketur efter beviser, som de kan bruge i sagen mod Roj TV, som snart starter op i Østre Landsret.

Heller ikke formanden for Kulturcentret måtte få en dommerkendelse at se:

– Fra klokken 10-17 måtte vi ikke komme ind i vores lokaler. Cirka ti politibiler afspærrede os vejen. Vi kunne bare se til, mens politiet ransagede og ødelagde vores ting uden at de ville vise en dommerkendelse, fortæller Fatih Baran til Arbejderen. Han er formand for kulturcentret, og arbejder til daglig som skolelærer. 

Læs mere på Arbejderen

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer