Mullah Krekar skal i fængsel for at have truet en anden kurder.

Mullah Krekar, en kontroversiel kurdisk gejstlig fra Irak, der grundlagde den ekstremistiske gruppe Ansar al-Islam og har forbindelser til al-Qaeda, blev i går dømt til atten måneders fængsel for at true en mand på norsk tv.

Desuden skal Krekar betale 75.000 norske kroner i erstatning.

“Der er ingen formildende omstændigheder, men flere straffe skærpende omstændigheder”, lød det fra dommer Peter Blom, da han læste dommen op i retten igår ​​eftermiddag.

Den 59-årige Krekar, hvis rigtige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, truede kurderen Halmat Goran under et tv-interview med den norske NRK i februar 2015.

Krekar havde tidligere udstedt en fatwa mod Goran, da sidstnævnte offentliggjorde en video for nogle år siden, hvori han brændte Koranen.

Til NRK sagde Krekar:

“Ansvaret for at udføre straffen er på vores muslimske samfund, om han er i Norge, eller om han er med Barack Obama.”

Det kurdiske islamist hævder, at han ikke har truet Goran, men Goran bør “frygte somaliere, indonesere, afrikanere, tjetjenere og alle andre muslimer.”

“Alle, der kender straffen, kan dræbe ham. Jeg sender en gave til ham, der dræber ham. Hvorfor skulle jeg ikke være glad for det?” sagde Krekar til NRK.

Goran måtte ændre sit navn og bor nu på et hemmeligt adresse på grund af trusler.

Efter dommen forlod Krekar retssalen uden at give nogen kommentarer.

Den 59-årige Krekar blev født i Sulaimani og er far til fire børn. Han fik en kandidatgrad i islamiske studier i Pakistan og flyttede til Norge i 1991. Her skabte Krekar gruppen Ansar al-Islam i 1994.

Siden 2006 har Mullah Krekar været på FNs terrorliste.

I 2012 blev han idømt fem års fængsel i Norge for at true med at dræbe den daværende konservative politiker Erna Solberg, som nu er Norges statsminister. Appelretten reducerede senere straffen til 34 måneder.

Irak har krævet ham udleveret til retsforfølgelse, men det har Norge afvist, idet det skandinaviske lands love forbyder det at udvise folk til et land uden en garanti mod dødsstraf eller tortur.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer