Dansk Kurdisk Kulturcenter frygter for deres medlemmers retssikkerhed, da politi under ransagning tog deres medlemsliste med. Samtidig har Tyrkiet erklæret at de vil samarbejde med Danmark i sagen.

Foto: Ehmed Yûsiv

En af landets kurdiske sammenslutninger, nemlig Feykurd udtrykker i en pressemeddelelse, som det har sendt til et hav af medier, heriblandt Jiyan.dk, dyb bekymring over tirsdagens anholdelser af otte danske kurdere, sigtet for at have indsamlet penge til PKK.

Dansk Kurdisk Kulturcenter og Feykurds lokaler på Vesterport blev ransaget af politiet. Ifølge Dansk Kurdisk Kulturcenter fik foreningen ingen informationer om baggrunden for ransagningen. Samtidig er foreningen bekymret, da politi tog en oversigt over medlemmer med.

“Det danske politi har ikke fremvist en gyldig tilladelse for ransagningen. Vi som foreningen er desuden bekymret over vores medlemmers retssikkerhed, idet politiet under ransagning også tog vores medlemsliste med. Denne bekymring får sig en alvorlig karakter, når den tyrkiske ambassade samtidig tilbyder danske myndigheder hjælp i forhold til sagens afklaring. Dette opfatter vi som et udtryk for, at der er et eventuelt samarbejde mellem danske myndigheder og den tyrkiske ambassade.”

Den kurdiske sammenslutning sammenligner politiet med tyrkisk politi.

“Dansk politis fremgangsmåde er på ingen måde acceptabelt og strider imod de demokratiske principper, som vi ellers i Danmark er stolte over. Aktionen mod herboende kurdere har karakterer af de såkaldte KCK anholdelser i Tyrkiet, hvor tusindvis kurdiske politikere, demokratiforkæmpere, studerende og græsrodsbevægelsesmedlemmer bliver anholdt dag efter dag. Man skønner omkring 8000 kurdiske aktivister/politikker sidder i dag i de tyrkiske fængsler.”

Opfordringen fra Feykurd er derfor:

“Alle kurdere og samtlige demokratiske kræfter i Danmark..(må)… reagere på det, som kurderne bliver udsat for. Det skal huskes, at kurderne har i sidste 100 år været udsat for alle former for undertrykkelse og krænkelser af de fire magthaver såsom Tyrkiet, Syrien, Irak og som Iran. Derfor håber vi ikke, at en vestlig retsstat som Danmark med sin fremgangsmåde bidrager til disse landes verserende krænkelser mod kurdere.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer