Deniz Naki, fodboldspiller fra Amed Spor, blev tilbageholdt, fordi han beskyldes for at have “fornærmet” præsident Erdogan på Twitter. Naki hævder, at det ikke er hans Twitter-konto og blev derefter løsladt.

Foto: Wikimedia Commons

Tyrkisk politi anholdt i går den tysk-kurdiske fodboldspiller Deniz Naki i byen Diyarbakir. Det skete, fordi Naki skulle have “fornærmet” landets præsident Recep Tayyip Erdogan på det sociale medie Twitter.

Erdogans advokater havde tidligere indgivet en kriminel klage mod Naki på grund af det, fodboldspilleren har skrevet på sociale medier, som Twitter.

Efter endt afhøring blev Naki løsladt, fordi myndighederne konkluderede, at Twitter-kontoen ikke er hans. Men undersøgelsen af sagen mod Naki fortsætter dog.

Den 28-årige Naki er født af kurdiske forældre i Tyskland. Der har været flere sager imod ham. I april dømte en tyrkisk domstol ham til 18 måneder og 22 dage i fængsel for at “lave terrorpropaganda på sociale medier”.

Det vakte opsigt, at fodboldspilleren efter to PKK-guerillaers død i september 2015 i Dêrsim-provinsen skrev “Hilsener til Dêrsims helte”.

Kurdistans Arbejderparti (PKK) er i krig mod Tyrkiet og står på EU’s terrorliste.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer