Da Zana Ali var på flugt fra Assads diktatur, åbnede Tyskland døren for ham. Nu hjælper den 27-årige kurder tyskerne efter de voldsomme oversvømmelser. ”I dag er det vores tur til at række vores hjælpsomme hånd ud til dem,” siger Zana Ali.

Foto: Kurdistan24

Blandt de mange frivillige, der hjælper tyskerne efter efter de voldsomme oversvømmelser, som har kostet 169 mennesker livet, er 27-årige Zana Ali.

Da Zana Ali så, at Tyskland blev ramt af oversvømmelserne, følte han at han måtte give noget tilbage til det land, der gav ham og hans familie asyl for to årtier siden.

Den unge mand stammer fra Hasakah-provinsen i det nordøstlige Syrien/Syrisk Kurdistan og kom til Tyskland i starten af 2000, da hans far måtte flygte fra Syrien på grund af hans involvering i kurdisk politik.

I dag er Zana Ali tysk statsborger og ejer flere kiosker i Aachen.

”Jeg så i tv, hvordan folks hjem blev ødelagt af oversvømmelserne, og de havde ikke vand at drikke eller brusebad,” siger Zana Ali til tv-stationen Kurdistan 24.

Den kurdiske mand satte sig ind i sin bil med masser af flaskevand, tøj, mad og bleer til mennesker i nød i landsbyen Arloffer, der er et af de hårdest ramte steder i området.

”I dag er det vores tur til at række vores hjælpsomme hånd ud til dem,” siger Zana Ali til Kurdistan24.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer