Trods travlhed med to jobs, kone og barn, vil Houssein Mohamad handle ind for og købe medicin til personer i corona-karantæne og ældre i Esbjerg.

Af Deniz Serinci

Houssein Mohamad vil køre ud til personer i corona-karantæne og ældre i Esbjerg, som har brug for medicin eller indkøb.

”Da vi kom hertil fra Syrien, hjalp danskerne os. Nu vil jeg også hjælpe dem,” siger den 35-årige flygtning fra Efrîn i syrisk Kurdistan til Jiyan.dk.

”Jeg kan købe ind for dem og derefter lægge varerne foran deres dør.”

Han har derfor tilbudt sin hjælp på diverse Facebook-sider.

Den unge mand kom til Danmark i 2012 og blev senere familiesammenført med sin kone Zozan. Sammen har de sønnen Ciwan. Zozan studerer på HF i Esbjerg. For tiden har hun fjernundervisning derhjemme, hvor hun og Houssein passer sønnen.

Derudover er Houssein frivillig underviser i kurdisk i Esbjerg og aktiv i den lokale kurdiske forening. Tidligere har han arbejdet som pedel i halvandet år på Riberhus Privatskole. Nu arbejder han hos A. B. Catering og som arabisk- og kurdisk tolk hos Dansk Flygtningehjælp. Trods det, har han også overskud til at hjælpe andre.

”Jeg kan generelt godt lide at hjælpe andre mennesker,” siger Houssein.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er 827 personer smittede i Danmark, mens 4.446 personer er blevet testet.

Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, er blevet sendt hjem fra arbejde fra i går af og foreløbigt to uger frem. Derudover er alle skoler og dagtilbud lukket fra mandag af. Endvidere meddelte den danske regering igår, at grænserne til nabolandene lukker midlertidigt.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer