Omidi stammer fra Qasri Shirin i iransk Kurdistan og kom til Danmark i 2015.

Ahmad Omidi har fået Tværkulturelt Centers integrationspris 2020. Prisen, der består af et krus, et diplom og en kurv, blev overrakt af bestyrelsesformand for Tværkulturelt Center, Inge With Johannesen i Fredens Kirke på Østerbro.

Omidi stammer fra Qasri Shirin i iransk Kurdistan og kom til Danmark i slutningen af 2015. Han fik afslag på sin ansøgning om asyl og bor nu på Udrejsecenter Sjælsmark ved Hørsholm sammen med sin kone Kobra og to børn Atena og Aydin.

”Prisen fik han blandt andet fordi, han på trods af familiens svære situation har formået ikke bare at være en god familiefar, men også at være til stor opmuntring og hjælp for andre mennesker. Han er en brobygger mellem kulturer og mennesker og stiller altid op med en hjælpende hånd hvor han kan,” skriver Tværkulturelt Center på dets Faceboook-side.

Til Jiyan.dk siger prismodtageren:

”Det er en stor opmuntring og moralsk opbakning, så jeg er meget glad for prisen. Tusind tak til Tværkulturelt Center.”

Omidi er konverteret til kristendom og er døbt af sognepræst Peter Hauge Madsen på Bornholm. Præsten siger om kurderen:

“Ahmad har fra første sekund af været meget ivrig efter at lære dansk og blive en del af det danske samfund. Han er utrolig hjælpsom, meget smilende og et hjerteligt menneske, som man kun kan føle sympati for.”

ÅRETS KRUS – ÅRETS KNUSIntegrationspris til afvist asylansøgerAhmad Omidi blev tildelt Tværkulturelt Centers…

Slået op af Tværkulturelt CenterLørdag den 16. maj 2020

 

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer