Syriske kurdere vil omregistreres fra syrere til statsløse, så deres dansk-fødte børn kan blive danske statsborgere.

Dagbladet Information afslørede i maj, at kurdiske børn fra Syrien blev snydt for dansk statsborgerskab, fordi de blev registreret af de danske myndigheder som ”syrere,” selvom deres forældre gentagne gange fortalte, at de var ”statsløse”.

Information berettede i maj om parret Mustafa og Badreyah. De ankom til Danmark i 2000 og blev af en kriminalassistent fra Rigspolitiets Udlændingeafdeling tildelt et udlændingenummer, hvor to cifre angiver deres nationalitet.

Nu anmoder Mustafa og Badreyah Udlændingeservice om at blive omregistreret, så de registreres som statsløse.

– Vi står naturligvis til rådighed for omregistrering af en udlændings nationalitet, siger kontorchef Jakob Dam Glynstrup i asylkontoret hos Udlændingeservice til Information.

Statsløse børn og unge født i Danmark har en konventionssikret ret til dansk statsborgerskab og skal have et brev fra Integrationsministeret, hvori de orienteres om deres ret til statsborgerskabet herhjemme. Men det skete ikke i flere syrisk-kurdiske familiers tilfælde.

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech lovede ellers inden sin afgang at rydde op ”i hvert hjørne” af statsløsesagen, der førte til hendes fald.

De fik koden 32, der betyder ”syrere” og ikke 44, som betyder ”statsløse”. Det til trods for, at parret gang på gang fortalte, at de er statsløse.

Læs mere her: Kurdere vil omregistreres fra syrere til statsløse

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer