Kurderne i Irak skal i den nærmeste fremtid til folkeafstemning om uafhængighed. Flere lande i regionen er imod en selvstændig kurdisk stat. ”Men vi vil ikke udgøre en trussel mod nogen,” forsikrer kurdisk toppolitiker.

Deniz Serinci

”Irak er i praksis allerede delt,” mener Hemin Hawrami, udenrigsansvarlig fra det største parti i Iraks autonome kurdiske region, Kurdistans Demokratiske Parti (KDP), under et besøg i København.

”Det ikke os, der har delt Irak. Men vi ønsker ikke Islamisk Stat (IS) som vores nabo, så derfor skal vi afholde en folkeafstemning snart,” siger Hawrami om den islamistiske organisation, der for tiden kontrollerer en fjerdedel af Irak og deler en over 1000 km. lang grænse med Iraks Kurdistan region. Datoen for afstemningen er ikke fastslagt, men Hawrami siger, at det bliver ”snart”.

”Vi prøvede at være en del af Irak, men det fungerede ikke, og vi vil ikke være gidsler i en usikker fremtid,” siger Hawrami.

Læs resten på Jyllands-Posten

”Vi prøvede at være en del af Irak, men det fungerede ikke, og vi vil ikke være gidsler i en usikker fremtid,” siger Hemin Hawrami.

Opslået af Jiyan.dk på 12. april 2016

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer