12-årig og 18-årig dreng udvist til Konya sammen med deres mor. “Det er forfærdeligt, at politiet på den måde trænger ind hos min familie og med tvang sætter dem på et fly ned til en stort set tom landsby i Tyrkiet.”

12-årige Serhat og 18-årige Ferhat blev med deres mor i morges afhentet af syv politibetjente og sat på et fly til Tyrkiet, hvortil de er blevet udvist.

Familien der stammer fra den kurdiske landsby Bulduk, Konya i Tyrkiet måtte ikke længere opholde sig i Danmark. Deres far, Ilyas Dogan kom til Danmark for ca. 10 år siden med sine to døtre og startede her en restaurant. Ferhat og Serhat har igennem de sidste 4-5 år kommet frem og tilbage til Danmark for at søge om opholdstilladelse, så deres familie kunne forenes.

Drengene har i et par år gået i skole i Hillerød, hvor Ferhat afsluttede både 9. og 10. klasse. 

Efter at politiet kom ind i familiens hus, tog de dem med på politistationen.

– På politistationen fik vi 20 minutter til at sige farvel. Mine to drenge var rigtig kede af det og jeg er rigtig ked af det, siger Ilyas Dogan til Sjællandske Medier.

De danske myndigheder har afvist at give opholdstilladelse til familien, fordi de mener, at Ilyas Dogan kan rejse til Tyrkiet og bo med familien der.

På sociale medier som Facebook er flere kurdere oprørte over politiets afhentning af de to brødre og deres moder.

– Jeg synes, det er slemt at blive hentet på den måde. Man burde kunne finde ud af det, når de ikke er gået under jorden. Serhat var endda i skole så sent som i går, siger præsten Leif Bork Hansen til Sjællandske Medier.

Overfor Jiyan.dk fortæller et anonymt familiemedlem, at hun er chokeret.

– Det er forfærdeligt, at politiet på den måde har trængt ind hos min kære familie og de med tvang sætter dem på et fly på vej ned til en stort set tom landsby i Tyrkiet, hvor drengene nu skal starte på ny med skole.

Politiet hentede udvist 12-årig

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer