Der er sammenstød i den kurdiske by Qamişlo mellem Assads sikkerhedsstyrker og kurdiske YPG (Folkets Forsvarsenheder)-styrker.

Sami Derwish, en kurdisk aktivist, fortæller den kurdiske avis Rudaw, at sammenstød fandt sted i byen, da sikkerhedsstyrker forsøgte at sprede kurdiske demonstranter.

Efter at kurderne begyndte at overtage kontrollen af kurdiske byer efter tilbagetrækning af den syriske hær fra området, gjorde de Den Frie Syriske Hær opmærksomme på, at ikke er velkomne i de kurdisk-befolkede byer.

Selv Kobanî, Efrîn, Amûdê, osv. er kommet under kurdisk kontrol, kæmpes der stadig om Qamişlo, som de syriske styrker umiddelbart ikke har tænkt sig at opgive.

Ifølge kurdiske kilder har det syriske regime sendt forstærkning fra Heseke-byen til sikkerhedsstyrkerne i Qamişlo.

I en erklæring fra Sammenslutningen af Kurdiske Koordineringsudvalg (UKCC) opfordres alle medlemmer af den syriske hær til at trække sig tilbage fra de kurdiske områder eller ”mærke konsekvenserne”.

Sherzad Yezidi, repræsentant for Folkets Parlament i Vestkurdistan fortalte den arabiske Asharq al-Awsat avis:

”Alle kurderne venter på befrielsen af Qamişlo, da det kan betragtes som den politiske og administrative hovedstad i den kurdiske region i Syrien. Først da vil vi være i stand til at trække vejret frit i syrisk Kurdistan.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer