Opstand på vej i Rojhilat?

En 25-årig kvinde Farinaz Khosrawani begik angiveligt selvmord ved at kaste sig ned fra 4. sal fra Hotel Tara i Mahabad i det vestlige Iran/Østkurdistan. Ifølge lokale kurdere kastede Khosrawani sig ud fra hotellet for at undgå at blive voldtaget. Ifølge de lokale var gerningsmændene fra den iranske efterretningstjeneste.

11049446_786307398143686_654072435593952067_nTusindvis af indbyggere i Mahabd gik på opfordring fra kvinderettighedsaktivister så på gaden for at protestere mod Farinaz’ død. I protest mod sagen nedbrændte en række vrede kurdere i dag Hotel Tara.

Som resultat af konfrontationer med politiet og brug af tåregas, blev mindst 18 mennesker såret torsdag.

Den iranske præsident Hassan Rouhani beordrede igår sikkerhedsstyrker til at undgå sammenstød med demonstranterne og trække sig tilbage fra det område, hvor vrede demonstranter satte ild til hotellet.

Da uroen finder sted i Mahabad, har det sat gang i rygter om, hvorvidt der er en folkeopstand på vej i Østkurdistan/Iran. Det var byen, hvorfra Kurdistans Folkerepublik blev udråbt 22. januar 1946. Republikken blev dog kortvarigt, idet iranske tropper 11 måneder efter, at den var blevet udråbt, gjorde en ende på den. Men siden har Mahabad været et vigtigt symbol på kurdisk nationalisme.

Se video fra Mahabad her:

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer