Kurdere tager afstand fra Newroz-fest på Rådhuspladsen uden tilstrækkelig social afstand og mundbind. ”Hvor er det ærgerligt, at denne lille gruppe på 70-100 mennesker ødelægger det for resten af Danmarks 40.000-50.000 kurdere,” siger Rashid Kestey.

Kurdere fordømmer en Newroz-fest på Rådhuspladsen i går, hvor 70 kurdere kædedansede, arrangeret af Seve Kurdisk Kvindeforening. Billeder fra festen viser ikke særlig mange mundbind eller nogen social afstand under kædedansen.

”Hvor er det sørgeligt, at retningslinjer ikke bliver fulgt,” siger Rojin Rashid fra Helsingør. ”Flot, nu er kurderne de næste der skal stå for skud, og beskyldes for at samfundet må vente med at åbne op.”

Hun tilføjer:

”Man kunne danse i grupper af fem, danse med afstand uden at røre hænder og mundbind.”

Rashid Kestey fra Albertslund bakker op:

”Hvor er det ærgerligt, at denne lille gruppe på 70-100 mennesker ødelægger det for resten af Danmarks 40.000-50.000 kurdere.”

Adam Maho fra Amager siger:

”Det var ikke den bedste beslutning (at holde festen, red.), når alle andre holder rigtig god afstand, og gør alt for at Danmark kommer godt igennem epidemien.”

En anonym kvinde skriver på Facebook:

”Hvorfor skal en gruppe ødelægge det for os andre! Altså vi havde også lyst til at fejre Newroz, men vi blev hjemme! Meget uforsvarligt, mens resten af Danmark er lukket ned.”

Politi: Ganske lovligt

Jiyan.dk har kontaktet arrangørerne fire gange med spørgsmålene:

-Hvad siger jeres forening til kritikken?

-Kan I forstå kritikken?

-Hvad har I gjort for at beskytte deltagerne/undgå corona-smitte?

Den kurdiske forening er ikke vendt tilbage på vores fire henvendelser.

Københavns Politis pressetjeneste siger:

“Det var en lovlig anmeldt demonstration og man må gerne danse til en demonstration. Vi tager ikke stilling til om det moralsk var rigtigt eller ej.”

Eksempler på kurderes kritik på sociale medier.

Se video fra Presse-fotos.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer