Det kurdiske samfund i Sverige tager afstand fra overfald på den 38-årige kurdiske mand Ismail Aryan Babak. Han blev overfaldet søndag i den svenske by Malmø efter at han havde haft et israelsk flag hængende i sit vindue.

Babak blev ramt i hovedet med flasken to gange og derefter slået med jernrør på benene. Politi undersøger sagen, som de indtil videre kalder en “hadforbrydelse”.

Kurdo Baksi, medlem af De Grønne i Sverige og suppleant til Europa-Parlamentet, siger at der har været mange angreb på jøder og Israel-tilknyttede personer i Malmö.

“Desværre har vi igen været vidne til en politisk hadforbrydelse. Det er trist.”

“Vi bør være i stand til at leve sammen på trods af forskelle,” håber Baksi.

Sukri Demir er tidligere medlem af byrådet i den svenske by Solna og har været aktiv i forskellige kurdiske foreninger.

“I et demokratisk land med ytringsfrihed, skal man respektere andres ret til at hænge det flag, de ønsker. Jeg er bange for, at vi kommer til at se flere af sådanne angreb i fremtiden,” siger Demir.

David Jano, Israel ekspert med studier fra SDU og University of Haifa i Israel mener, at sagen er påvirket af den anti-israelske stemning blandt Malmøs udlændinge og mellemøstlig storpolitik.

“Det er ikke alle, der er glade for Israels støtte til kurdisk uafhængighed”, siger Jano med henvisning til de eneste bemærkninger fra den israelske premierminister Benyamin Netanyahu om støtte til en kurdisk stat i Irak.

“Vi skal støtte de kurdiske bestræbelser på uafhængighed”, fortalte Netanyahu en tænketank i Tel Aviv.

Kurdistan og Israel har haft efterretnings-og militære bånd. Israelske ledere ofter rose kurderne, hvoraf mange ser den jødiske stat som en model for deres egen fremtide hjemland.

På et møde for to uger siden, sagde den israelske udenrigsminister Avigdor Liebermann, at kurdisk uafhængighed er givet “på forhånd.”

“Irak er ved at bryde sammen og det ser ud til, at oprettelsen af ​​en uafhængig kurdisk stat er givet på forhånd,” citerede Liebermans talsmand ham for at have sagt.

Kommentér via Facebook

kommentarer