Kurdere blandt de ni ofre for masseskyderi Hanau, hvor myndighederne mener, at gerningsmanden havde et “racistisk motiv”.

I går aften begyndte en mand at skyde omkring sig i vandpibecafeen ’Midnight’ i byen Hanau i centrale delstat Hessen. Ifølge vidner blev der affyret cirka ti skud i cafeen.

Senere blev der også affyret skud i anden cafe ved navn Arena Bar & Café i en anden del af samme by. Ni mennesker meldes dræbt.

Ifølge Financial Times er flere af ofrene af kurdisk afstamning. Tyrkiets ambassadør i Berlin, Ali Kemal Aydın siger til tyrkiske medier, at mindst fem af ofrene stammer fra Tyrkiet.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel siger, at gerningsmanden formentlig havde et racistisk motiv.

“I øjeblikket er der mange indikationer på, at gerningsmand havde højreekstreme, racistiske motiver,” siger Merkel ifølge Reuters.

Også Hessens indenrigsminister, Peter Beuth, hælder til det motiv. Til nyhedsmediet Der Spiegel er han citeret for at sige, at de tyske myndigheder går ud fra, at gerningsmanden havde “et fremmedfjendsk motiv”.

Den 43-årige formodede gerningsmand blev senere fundet død i sit hjem.

Leder af det kurdiske samfund i Tyskland, Ali Ertan Toprak, siger til avisen RND, at de havde “advaret myndighederne om faren i flere år.”

Han siger til avisen.

“Vi har modtaget opkald og truende emails. En af mailene var sågar signeret med Adolf Hitler. Vi kunne ikke fastslå, om det kom fra tyrkiske nationalister eller tyske højrefløjs ekstremister.”

Video fra angrebet

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer