Den hollandsk-kurdiske sanger Naaz har vundet to priser ved The Music Moves Europe Talent Awards.

Foto: European Talent Awards

Den 21-årige sanger og sangskriver Naaz Mohammed, kendt som Naaz, vandt to priser ved den store europæisk musikkonkurrence i Holland i fredags.

Naaz var blandt de otte vindere af 2020-udgaven af The Music Moves Europe Talent Awards, inklusive Public Choice Award, der medfører en pris på 5.000 euro, cirka 37.000 danske kroner.

Naaz stammer fra irakisk Kurdistan. Hendes familie flygtede til Holland efter begivenhederne i Irak i 1991. Her blev Naaz født i den hollandske by Gorinchem.

Begejstringen for musik opstod, da den hollandsk-kurdiske kvinde som seks-syv årig så et afsnit af musikkonkurrencen “Idols”.

I 2014 deltog Naaz så i det syvende sæson af tv-programmet “Holland’s Got Talent”. Tre år senere blev hun kendt med sangene “Words” og “Up to something”. Begge sange kom på den hollandske Top 40. I april 2018 udgav hun sin første EP med titlen “Bits Of Naaz.”

Music Moves Europe Talent Awards er en prisuddeling, der bliver organiseret af branchefestivalerne Eurosonic (ESNS) og Reeperbahn Festival i samarbejde med en række andre aktører. Den beskriver sig selv som “Den Europæiske Unions pris for populær og moderne musik”, som årligt går til “de kunstnere, der repræsenterer den europæiske musik”.

“Målet med Music Moves Europe Talent Awards er at fejre nye og kommende kunstnere fra Europa og støtte dem for at hjælpe dem med at udvikle og fremskynde deres internationale karriere,” hedder det også.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer