Interview med Farshad Setarkesh, der har vundet flere guld-, sølv- og bronzemedaljer i kampsporten Jiu-Jitsu.

Kan du præsentere dig selv?

Jeg stammer fra Mahabad i iransk Kurdistan og kom alene til Danmark i 2007. I dag bor jeg i Albertslund.

Hvis du skulle nævne nogle af dine resultater?

Her i lørdags fik jeg sort bælte i nærkampsdisciplinen Jiu-Jitsu i Grøndalscentret i København.

Derudover har jeg vundet guld ved Dansk Mesterskab (DM), sølv i DM, bronze i DM, to gange sølvmedaljer til Swedish Open, som er et skandinavisk mesterskab, 2 guld og 1 bronze til Danish Open som er en af største stævner i Europa.  1 sølv til Danish open, 4 guld til Copenhagen Open. Ellers har jeg vundet mange kampe i Dansk Grappling Liga.

Hvor har du fået interessen fra?

Inspirationen kommer fra min storebror, der også gik til brydning. Han var træner for mig, da jeg var lille. Så jeg gik også til brydning i iransk Kurdistan. Da jeg kom til Danmark, startede jeg til boksning. Så har jeg trænet fitness og startede på Mixed Martial Arts (MMA), Submission Wrestling og nu Jiu-Jitsu.

Hvad er ulemperne ved sporten?

Jeg ser ingen ulemper, selvom man jo godt kan komme til skade, hvis man laver forkerte bevægelser eller hvis man overbelaster kroppen til det yderste.

Hvad med fordele?

Fordelene er jo, at man lærer sig selv bedre at kende, bliver mere disciplineret og engageret. Det giver mig masser af overskud. Jeg nyder at undervise børn i Jiu-Jitsu. Det er omkring 50 børn. Ligeledes hvor meget vi tæver hinanden, så er vi efter træning de bedste venner.

Hvad laver du ved siden af?

Jeg går i skole og læser Automatik og Procesuddannelsen på TEC på Frederiksberg. Man kan tage en overbygning og blive ingeniør. Derudover har jeg arbejdet som livredder, da jeg er en rutineret svømmer.

Hvad er din fremtidsdrøm?

Jeg bliver ved med at træne og udvikle mig, gå i skole og blive ingeniør på et tidspunkt. Jeg har ikke siddet stille indtil nu. Jeg har nogle mål og så vil jeg gerne gøre noget ved det og ikke bare sidde og drømme om det.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer