Af Medya Özvan

Adem Karahan, fra avisen Azadiya Welat, fik noget af en oplevelse efter hans billede blev offentliggjort af ukendte sammen med PKK-lederen Abdullah Öcalan på det sociale medie Facebook. Han blev sigtet for at udøve propaganda for PKK.

Chefen for den offentlige anklagedomstol i Ankara tilbageholdte ham for at ”rose kriminaliteten og propaganda for organisationen”, som det beskrives på Facebook. En undersøgelse blev angiveligt iværksat, og der foregik en razzia mod hans hus, hvor han blev anholdt og igen løsladt. Han fortæller, at han blev tortureret.

Selv mener Karahan til sit forsvar, at kontoen på Facebook ikke tilhører ham ” Mit navn er blevet brugt, og mit billede kopieret, hvor det er blevet sat sammen med Abdullah Öcalans billeder.”

”Jeg følte mig som et offer”, fortæller han. 

Undersøgelsen beviste, at Facebook kontoen blev åbnet under navnet Adem Kara, i modsætning til den anklagede Adem Karahans navn, hvor hans profil billede blev anvendt.

Grundet Karahans arbejde for den kurdiske avis, mener han at den tyrkiske regering anklagede ham. ”Fordi jeg har arbejdet i avisen, har de tiltalt mig for terror. Hvis de fortsætter med at give sådanne domme, vil der ikke være flere mennesker tilbage. Der sker mange hændelser på internettet. Facebook er blevet en side hvor informationer er tilgængelige for tyrkiske spioner” udtaler Karahan, og opfordrer alle til at være forsigtige.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer