20-årig Mahir Çetin blev banket ihjel af 20-30 tyrkiske nationalister i Antalya. Ifølge hans fætter, råbte gerningsmændene ”beskidte kurdere” efter dem.

Af Mezgin Dawud

En 20-årig kurdisk mand er død af de skader, han fik i hovedet efter at være blevet overfaldet af en gruppe nationalister i Antalya i Sydtyrkiet. Hans fætter, der var vidne til angrebet, kalder episoden ”racistisk”.

Mahir Çetin og hans fætter Vedat Çetin, som er kurdere, blev angiveligt overfaldet af en gruppe på 20-30 nationalister i Antalya. Gruppen skulle verbalt have fornærmet de to med racistisk nedsættende bemærkninger og derefter udviklede det sig til fysisk overfald, ifølge Vedat Çetin.

Sidstnævnte oplyser: ”De angreb os og råbte ’beskidte kurdere’ efter os. Jeg forsøgte at beskytte Mahir, men jeg besvimede, da jeg blev ramt i hovedet med en ølflaske. Så mistede jeg min fætter.”

Mahir Çetin døde på hospitalet efter at have lidt en hjerneblødning, hvilket blev bekræftet af en obduktionsrapport. Han blev begravet den 5. september i sin hjemby Batman.

En af de syv mistænkte tilbageholdes af tyrkisk politi, mens andre er blevet afhørt af myndighederne.

Det prokurdiske Folkenes Demokratiske Parti (HDP) kalder sagen for “racisme og hate crime”.

Kilder: ANF & Hürriyet

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer