Den kurdiske taxichauffør Madani Sharifi står til at blive henrettet i Iran, sigtet for narko smugling. Noget hans advokat afviser. Han har familie i København og lige nu kører en underskriftskampagne, bakket op af dansk-kurdisk politiker, til støtte for Sharifi.

Sharifi blev anholdt af iransk politi efter at have kørt en mand fra Urmiye i Vestiran/Østkurdistan til Ghazvin med en anklage om narkosmugling. Anklager som Sharifi afviser og ifølge hans advokat blev Sharifi ikke dømt på grundlag af beviser fremlagt i retten.

Advokaten beretter endvidere, at Sharifi blev tortureret under varetægten og indrømmede, at have transporteret en person fra Urmiye til Ghazvin, men sagde at det var en almindelig opgave for en taxachauffør og understregede, at han ikke kendte manden.

Men i henhold til iransk lov bliver både den, der bevidst begår en kriminel handling og den, der ubevidst bliver involveret i den kriminelle handling straffet på samme vis – i dette tilfælde døden ved hængning.

Ifølge Sharifi’s familie i Europa skyldes sagen, at det iranske præstestyre ønsker at straffe den kurdiske taxichauffør for hans brors illegale aktivister i PDKI, Kurdistans Demokratiske Parti-IRAN.

”Grotesk og barbarisk at gå efter uskyldig mand”

Samme toner lyder fra medlem af Kurdisk Forum og Borgerrepræsentationen i København (S), Lars Aslan Rasmussen:

”Jeg er ret overbevist om, at den reelle årsag bag forfølgelsen af Sharifi er hans brors politiske aktiviteter,” mener en tydelig chokeret Lars Aslan.

”Jeg er rystet over at man kan finde på at henrette politiske modstandere, homoseksuelle, osv. og håber at mange vil skrive under på støttekampagnen og at den danske udenrigsminister vil gå ind i sagen og få Iran til at stoppe henrettelserne.”

Sharifi har familie, heriblandt søskende og nevøer og niecer i Vejle og København.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer