Kurder fra Irak, Saywan Fazil Amen har fået integrationspris i Odder Kommune.

Saywan Fazil Amen, en irakisk-kurdisk tolk og integrationsmedarbejder i Odder Kommune, har fået Sprogcenter Midts Integrationspris 2010 for sin indsats overfor flygtninge i Odder Kommune.

– Han får integrationen til at fungere smidigt og sammenhængende trods et meget fragmenteret system lovgivningsmæssigt. Han er en stor rolig fyr, som indgyder ro og tillid og som kan tage luften ud af de fleste potentielle konflikter, lød begrundelsen bl.a. for at give prisen til Saywan Fazil Amen.

Saywan Fazil Amen er tolk for arabisk-, kurdisk- og persisktalende og har været ansat i Odder Kommune gennem ti år. Han flygtede fra Irak under landets krig med nabolandet Iran i 80’erne.

Kontaktperson for nye flygtninge
Helt konkret har Saywan Fazil Aymen fungeret som tolk og formidler til forskellige grupper af flygtninge/indvandrere i et samarbejde mellem Jobcentret, Børne- og Familiecentret og Borgerbutikken. Samtidig har han været kontaktperson for nye flygtningegrupper og arrangeret fodbold og svømning for dem.

Lederen af Jobcenter Odder, Ole Stounbjerg roser Saywan Fazil Aymen på Odder Kommunes hjemmeside for at have en fin føling med og kontakt til børn og unge og for altid at være tilgængelig.

– Prisen er en stor anerkendelse at det arbejde han har udført og udfører til gavn for flygtninge og andre udlændinge i Odder, siger Ole Stounbjerg.

Foto: Oddernettet.dk

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer