Formand for Den Islamiske Union i Kurdistan, Mullah Abdullah Saeed, kritiserer kurderne for ikke at benytte den årlige pilgrimsrejse til Hajj til et politisk formål.

Af Rojda Kara

Hvert år drager ca. 2 mio. mennesker fra hele verdenen til Mekka, Saudi Arabien på pilgrimsrejse.  Ud af 4,2 mio. kurdere rejser ca. 45.000 kurdiske mænd og kvinder til Mekka hvert år. Det er et islamisk ritual der skal ske mindst 1 gang i livet, hvis man fysisk er i stand til det og har økonomien til det.  

Mullah Abdullah Saeed fra Kurdistans Islamiske Union mener samtidigt, at denne årlige rejse også kan benyttes til andre formål end religiøse. Han mener, at den årlige rejse til Haj er en fantastisk mulighed for de muslimske kurdere at introducerer sig for muslimer fra andre lande samt at opnå national støtte. Dette mener han ikke at kurderne har benyttet, men kun har anset den årlige rejse til Haj som en religiøs pligt.

Selvom The Kurdistan Regional Government KRG har tilbudt dem mange faciliteter, inklusiv jakker med det kurdiske flag synligt, så føler kurderne sig flove over at gå i dem.

Mullah Abdullah Saeed mener at de kurdiske pilgrimsrejsende kan opdeles i 3 hovedgrupper, ingen af dem interesseret i politiske formål. Den første gruppe er dem, som tager til Hajj, som en tradition og efterligning. Den anden gruppe er dem, som går for et specielt formål i livet, eller interesse for at få navnet ’Hajji’. Den tredje gruppe er de, som tager til Hajj udelukkende for et religiøst formål.

Kilde: http://www.rudaw.net/english/kurds/5050.html

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer