Sønderborg Kommune takker byens kurdiske forening for, at det er lykkedes at nedbringe antallet af smittede med corona-virus.

I starten af ugen var flere kurdere bekræftede smittede med corona-virus i Sønderborg. Nu har “antallet af smittetilfælde…stabiliseret sig”.

Det skriver sundhedschef i Sønderborg Kommune, Michael Skriver Hansen til formanden for byens kurdiske forening, Xweşnav Îso.

“Der har således kun været et nyt smittetilfælde fredag og et lørdag,” hedder det i brevet fra Hansen til foreningsformanden.

Efter at have deltaget til et kurdisk bryllup i Aarhus i for to uger siden, blev mindst fire syriske kurdere i Sønderborg bekræftede smittet med corona-virus i tirsdag.

At det nu går i den rigtige retning skyldes blandt andet den kurdiske forenings bidrag, mener myndighederne i Sønderborg.

“Dette er blandt andet resultatet af jeres store indsats…med at få spredt information om COVID-19 hurtigt og effektivt ud i jeres netværk,” står der i brevet. “Det vil vi gerne sige tak for.”

Tidligere på ugen kom Hansen overfor Jiyan.dk med råd til byens kurdere.

“Når man holder fester, bør man have gode hygiejneregler,” sagde han. “Hvis man er vært ved et arrangement, bør man få forventningsafstemt med gæsterne, således at de er opmærksomme på, at man ikke bør give hånd, holde afstand og spritte hænder af.”

Læs hele brevet her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer