31. august afholder en komité i samarbejde Ezidi Kulturforening i Danmark støttemiddag for Shingal. ”Dels vil vi samle ind til ezidierne i Shingal, dels vil vi gøre folk opmærksomme på dette forfulgte folk dernede, som lige nu ikke har noget,” siger Zerin Khalaf, en af arrangørerne.

Selvom Shingal ligger tusinder af kilometer borte fra det fredelige Danmark, påvirker forfølgelsen af ezidierne der også herboende mennesker.

31. august afholder STØT EZIDIER I SHINGAL komiteen i samarbejde med Ezidi Kulturforening i Danmark en støttemiddag i Valby.

Komiteen har selv familie i Shingal og sikrer, at pengene kommer frem det rigtige sted. Overskuddet fra eventet vil gå til nødhjælp til befolkning fra Shingal og vil formidles igennem STØT EZIDIER I SHINGAL.

Zerin Khalaf, der til daglig studerer lægevidenskab på Syddansk Universitet i Odense, er en af arrangørerne. Hun fortæller Jiyan.dk, at der er to formål med middagen.

”Dels vil vi samle ind til ezidierne i Shingal, dels vil vi gøre folk opmærksomme på dette forfulgte folk dernede, som lige nu ikke har noget,” siger Zerin.

Zerin har selv familie i Shingal og begivenhederne dernede påvirker hende meget.

”Det er helt forfærdeligt at se, hvor hurtigt, man kan miste alt hvad. Hvis jeg stod i samme situation, ville jeg blive glad for at se nogen gøre det samme for mig, som folk i Danmark vil gøre ved at støtte dem ved middagen den 31. august,” siger hun.

Programmet for støttemiddagen står på auktioner, oplæg/taler, live-optræden og mad. Derudover vil følgende personer politikere holde en kort tale, MF Nikolaj Villumsen (EL), Lars Aslan Rasmussen (S), Yildiz Akdogan (S), Serdal Benli (SF), Karen West (LA), Peter Wiingaard, religionssociolog med speciale i Ezidisme samt journalisterne Barakat Isa og Deniz B. Serinci. Desuden vil der være et stand-up indslag af Omar Marzouk. Sidstnævnte giver 200 af sit dvdshow ”Omskåret” til de første 200 personer, der køber billet. Endvidere vil Fuat Talay og Cahit Ece optræde med deres musik.

Link til online billetkøb:
https://billetto.dk/stoetezidierishingal
Salget starter d. 19. august kl. 12:00 og slutter d. 29. agust kl. 23:59

Voksen: 250 kr. pr. person, børn under 12 år: 100 kr. pr. person
31. august 2014, 16-21, Laila Festlokale, Torveporten 8, 2500 Valby

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer