En gruppe herboende kurdere har demonstreret for de anholdte journalister og aktivister i irakisk Kurdistan og afleveret flere breve til Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod.

En gruppe herboende kurdere har demonstreret i solidaritet med de journalister og aktivister, der er anholdt i irakisk Kurdistan. De har samtidigt afleveret flere breve til Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod.

“Vi som herboende kurdere beder om dem som Danmarks udenrigsminister at lægge pres på Irakisk Kurdistans regering, hvor Masrour Barzani er premierminister og Qubad Talabini er vicepremierminister, for at løslade de fredelige demonstranter og journalister. Fem af de civile er blevet idømt seks års fængsel med en uretfærdig dom.”

Det hedder endvidere i brevet:

“De har kun været med til fredelige demonstrationer for deres demokratiske og sociale rettigheder. Forsamlingsfriheden giver mulighed for at protestere mod undertrykkelse, krænkelse, udemokratiske forhandlinger og kræve basale menneskerettigheder.”

Gruppen håber, at ministeren bruger sin “position og indflydelse, som Danmarks udenrigsminister” til at kontakte den kurdiske regering og bede dem løslade de anholdte.

Under et pressemøde i for nyligt hævdede den kurdiske premierminister, Masrour Barzani, at de anholdte journalister og aktivister er “spioner”.

Kurdistan-regionens Juridiske Råd sagde i sidste uge, at det har været en “transparent proces”.

”Den juridiske proces er foregået på en transparent måde med deltagelse af et stort antal parlamentarikere, repræsentanter for udenlandske konsulater, de tiltaltes advokater, repræsentanter for menneskerettighedsorganisationer, journalister og medier,” lyder det i erklæringen fra Kurdistan-regionens Juridiske Råd. “Retssagen var retfærdig.”

Kommentér via Facebook

kommentarer