– interview med Kewan Hussein, hvis band i går vandt Dansk Melodi Grand Prix og nu skal repræsentere Danmark i Baku til maj.

Hvordan var det at optræde i går?

– Det var en oplevelse for sig selv, fordi det ikke bare var en normal koncert, men en konkurrence. Det var fedt at optræde foran alle de mennesker og jeg var ikke nervøs. Jo flere mennesker, der er, jo mindre nervøs er man, fordi det er mindre personligt.

Havde du forventet, at I ville vinde?

– Jeg havde slet ikke forventet at vinde, så det kom som en overraskelse. Det øjeblik, vi fik at vide, at vi havde vundet, tænkte jeg, at det ikke kunne være sand. Det virkede helt surrealistisk.

Hvordan har reaktionerne været efter jeres sejr?

– Det er nu ikke kun mig, der har sejret. Det er holdet der har sejret. Jeg kom hjem fra Aalborg i dag, og så fejrede vi det med min familie, der var helt oppe og køre. Mange, rigtig mange har skrevet tillykke. Mine forventninger var meget mindre.

Nu tager I så til Baku til Europæisk Melodi Grand Prix 2012 som repræsentanter for Danmark – hvad er dine forventninger?

– Jeg forventer, at vi møder nogle andre konkurrenter, som har mindst ligeså meget talent som os, og som er helt anderledes, hvor forskellige kulturer mødes. Jo større det bliver, jo mere skal vi gøre ud af det.

Hvordan kom du med i Solunas band?

– Jeg blev kontaktet af Solunas producer Chief 1, der spurgte om jeg havde lyst til at være cellist ved Melodi Grand Prix. Efter jeg havde hørt Soluna synge, synes jeg det lød mega fedt, og havde lyst til at være med.

Er der ellers noget, du vil sige til læserne?

– Mange tak til alle, der har støttet mig og skrevet og tak til jer, Jiyan.dk, fordi I vil lave dette interview.

Kewan er 19 år, bor i Brøndby og stammer fra Halabja, Kurdistan og startede med at spille cello, da han var 6 år gammel. Han er født i Kurdistan og kom til Danmark i 1994. Han har også optrådt til mindehøjtideligheder for Halabja-massakren i 2010 og 2011. Han har gået på Det Danske Kongelige Musik Konservatoriums talentlinie for unge i tre år og har medvirket i flere klassiske orkestre med sit instrument. Udover cello spiller han også klaver og laver beats som han startede med i 2008.

Udover Kewan har også en anden fra bandet i går, nemlig Ihan Haydar, nemlig kurdiske rødder. Hendes mor er kurder, mens faderen er irakisk araber.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer