Intellektuelle og politikere fra hele verden har underskrevet en erklæring til støtte for den kurdiske politiker Hatip Dicle, der blev frataget sit mandat i det tyrkiske parlament. Blandt støtterne er den amerikanske professor og forfatter Noam Chomsky og tidl. borgmester i København, Villo Sigurdsson.

I en erklæring i solidaritet med Hatip Dicle, der fik frataget sit mandat i parlamentet for nyligt, kræver flere toneangivende meningsdannere, heriblandt professor Noam Chomsky, forfatteren, professor. Dr. Michael Gunter, forfatter Margaret Owen, Frieda Brepoels (medlem af Europa-Parlamentet) og andre kendte personer fra England, Indien, Sydafrika, Tyskland, Danmark, Mexico, Norge, Italien, at Hatip Dicle skal have sit mandat tilbage.

De opfordrer i erklæringen det tyrkiske valgråd YSK til at omgøre beslutningen om at ophæve Hatip Dicles parlamentariske mandat.

– At tilbagelevere mandatet til Hatip Dicle vil være et vigtigt skridt for det kurdiske folk og deres demokratiske krav samt for bestræbelserne for demokratisering af Tyrkiet, hedder det i erklæringen.

Villo Sigurdsson: Tyrkisk regering hælder benzin på bålet

Blandt de mange underskrivere fra hele verden lyder det blandt andet:

– Der er stadig ingen løsning på det kurdiske spørgsmål, på trods af de mange krav fra Europa-Parlamentet. Kun med anerkendelse af alle rettigheder for de kurdiske borgere kan Tyrkiet gøre fremskridt, siger Frieda Brepoels (medlem af Europa-Parlamentet for Flandern, Greens / EFA-medlem) til Firatnews.com.

Fra Danmark har Villo Sigurdsson, tidligere miljø- og teknikborgmester i København og medlem af Kurdisk Forum, medvirket i erklæringen:

– Den vigtigste stemme i et demokrati er vælgernes stemme. Et system, hvor valgresultater ophæves et par dage senere, kan ikke anses for et rigtigt demokratisk system. Den tyrkiske regering hælder benzin på bålet ved ikke at anerkende Hatip Dicle og andre politikeres parlamentarisme i stedet for at sikre fred og ro i det tyrkiske samfund.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer