31. august, kl. 16 er der støttemiddag for Shingal i Torveporten 8 i Valby. En række folketingsmedlemmer og politikere anbefaler danskerne at kigge forbi middagen.

• ”Ezidierne bliver udsat for en forfærdelig massakre og derfor opfordrer jeg alle til at støtte op om støttemiddagen den 31. august og vise solidaritet.” – NIKOLAJ VILLUMSEN, MF (EL).

• ”Støttemiddagen er en rigtig god måde at bakke op om et folk i en fuldstændig absurd situation. Man støtter med penge og viser sin solidaritet. Jeg håber, at der kommer rigtig mange.” – PERNILLE SKIPPER, MF (EL).

• ”Det er forfærdeligt, det der sker i Kurdistan, især Shingal. Jeg og SF presser for hjælp til kurderne. Men du kan også gøre noget ved at støtte diverse indsamlinger. Jeg håber så mange som muligt deltager til støttemiddagen. Jo flere der rækker hånden ud, jo bedre.” – ÖZLEM CEKIC, MF (SF).

• “Jeg håber så mange som muligt vil komme til støttemiddagen, da det er vigtigt, at vi alle hjælper til for at forhindre, at den humanitære katastrofe i Kurdistan bliver forværret.” – LARS ASLAN RASMUSSEN, medlem af Borgerrepræsentationen i Kbh (S).

• ”Jeg synes det der sker lige nu mod de kurdiske ezidier er dybt forkasteligt. De mange familier og børn, der har måtte forlade deres hjem og vante omgivelser, har brug for hjælp. Derfor støtter jeg op om middagen.” – YILDIZ AKDOGAN, medlem af Borgerrepræsentationen i Kbh (S).

• ”I et middagsmøde, hvor man møder de berørte familiemedlemmer og venner af et truet folk, mener jeg, at hjælpen bliver mere nærværende og vil bevirke, at vores støtte kan nå bredere ud.” – KAREN WEST, samfundsdebattør.

• “I Sydkurdistan er vi lige nu vidner til en af de værste humanitære katastrofer i lang tid. Tusindvis af børn og voksne er truet på livet, mens de må leve i skjul i de bjerge. Flygtningene lever lige nu i en verden, hvor der hver dag og nat dør mennesker omkring dem; Det er derfor, vi skal hjælpe og støtte alle disse mennesker. Vi kan ikke tillade dette folkedrab at fortsætte.” – SARA OMAR, forfatter – stud.scient.pol.

Læs mere om støttemiddagen her

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer