“PKK har et problem med Tyrkiet. Så de bør tage til Tyrkiet og løse deres problem der, i stedet for at de skaber flere problemer for befolkningen i (irakisk) Kurdistan,” skriver KDP.

Kurdistans Demokratiske Parti (KDP) svarer på kritikken fra den kurdiske paraplyorganisation KCK, som er styret af PKK (Kurdistans Arbejderparti). PKK beskylder i en pressemeddelelse Tyrkiet og KDP for i fællesskab at forberede et angreb på de tyrkisk-kurdiske guerillaer. Det sker efter, at Peshmerga er ankommet til Zînî Wertê og efter tyrkiske luftangreb mod Makhmur.

Men nu svarer KDP, at det ikke er deres peshmerga’er, men den regionale kurdiske regerings peshmergaer, “som har en pligt til at beskytte befolkningen i Kurdistan som en del af foranstaltningerne mod corona-epidemien.”

“KDP har altid respekteret alle kurdiske partier og organisationers arbejde. Men vi er bestyrtede over, at PKK sender styrker til og blander sig i de indre anliggender i Kurdistan-regionen,” skriver partiet.

“Desværre har PKK’s handlinger været uansvarlige og skammelige, og de har ikke respekteret regionens institutioner, suverænitet, sikkerhed og borgernes liv. På grund af PKKs handlinger er hundredvis af landsbyer i Kurdistan-regionen ikke blevet genopbygget, og tusinder af civiles liv er blevet blokeret.”

De irakiske kurdere opfordrer derfor PKK til at tage nordpå.

“PKK har et problem med Tyrkiet. Så de bør tage til Tyrkiet og løse deres problem der, i stedet for at de skaber flere problemer for befolkningen i Kurdistan. De hører til i Tyrkiet, ikke i Kurdistan-regionen.”

 

Kommentér via Facebook

kommentarer