Han er bl.a. kendt for at have kastet med knive og gafler efter Ahmet Kaya. Nu skete det igen – men denne gang angreb Ahmet Kaya-fans popidolet Serdar Ortaç med knive og gafler.

Af Deniz Berxwedan Serinci

Vrede tilhørere kastede i aftes med knive og gafler efter den kendte tyrkiske popsanger Serdar Ortaç midt under en koncert på Hacettepe Universitetet i Ankara.

Serdar Ortaç og 2 dansere samt to guitarister blev lettere såret og koncerten stoppet.

De unge, der kastede med kniv og gafler mod den tyrkiske sanger bar bannere med overskriften “Vi har ikke glemt Ahmet Kaya.”

Den tidlige protestsanger Ahmet Kaya (1957-2000) havde udtalte til en prisoverrækkelse i februar 1999:

”Jeg skal synge en kurdisk sang i et album, som jeg for tiden arbejder på, og som snart udkommer og jeg vil lave en musikvideo til den. Jeg ved, at der iblandt jer er ærefulde tv-folk, der vil vise denne musikvideo. Vi er nødt til at erkende den kurdiske realitet.”

Herefter blev han mødt med skældsord, udsat for en lynchstemning og angrebet med knive og gafler af en gruppe sangere, heriblandt Serdar Ortaç og Grup Ayna og mediefolk, som Şenay Düdek, der omtalte ham som:

”Dit uomskårne armenske dyr, der findes ikke noget ved navn kurdisk, dit svin!” (Se video her)

Serdar Ortaç har senere udtalt, at han “fortryder sin rolle i lynchningen af Ahmet Kaya den nat og jeg ville ikke have reageret på samme måde, hvis det var sket i dag.” (læs mere her)

Se angrebet på Serdar Ortaç på dette Youtube-klip

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer