Flere Folketingskandidaters PKK-flag er blevet fjernet fra deres Facebook-profiler her op til valget. Kandidaterne har formentlig selv fjernet billederne.

Valgkampen raser. Partierne konkurrerer om at få dit kryds til Folketingsvalget på onsdag. En af Enhedslistens kurdiske kandidater har normalt Abdullah Öcalan som sit Facebook-coverbillede.

Öcalan stiftede i 1978 Kurdistans Arbejderparti (PKK), der ligger i krig med Tyrkiet. Op til valget er coverbilledet og alle PKK-flag nu pludselig væk. Vi har spurgt Enhedslistens kontor i den konkrete by hvorfor alle PKK-billederne nu er fjernet. Vi har ikke fået noget svar.

En anden kurder, der stiller op for SF, optræder i en video til en PKK-fest i Storkøbenhavn. Personen roser PKK. Nu er videoen fjernet fra Youtube.

Ifølge vores oplysninger har folketingskandidaterne angiveligvis selv fjernet PKK-billederne og videoen. Årsagen er simpel, siger en ledende ekspert i det kurdiske spørgsmål.

”PKK er en kontroversiel organisation, fordi den står på EU’s terrorliste,” siger Abbas Vali, der er kurder, forfatter og professor fra Bogazici Universitetet i Istanbul.

”På grund af terrorstemplingen af PKK er enhver støtte til organisationen, såsom at vise billeder af deres leder, kontroversiel,” tilføjer Abbas Vali.

Udover at stå på EU’s terrorliste, bliver PKK også finansieret via narkokriminalitet, ifølge EUROPOL.

I vores nabolande er politikere tidligere blevet straffet for at støtte PKK. Den tyske parlamentariker Nicole Gohlke mistede sin parlamentariske immunitet i 2014, fordi hun flagede med et PKK-flag under en demonstration. Den svenske socialdemokrat Evin Cetin blev i 2012 suspenderet, fordi hun dansede med PKK-krigere. Herhjemme blev Enhedslistens kommunalvalgskandidat Fatih Baran sat på plads af sit parti, fordi han havde deltaget til en hyldest for en selvmordsbomber, der dræbte civile.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer