Læs interview med Jalal Alimoradi, der stiller op for Radikale Venstre.

En del kurdere stiller i år op til kommunalvalg. En af dem er 33-årige Jalal Alimoradi, som er læge fra Amager og kandidat til regionsrådsvalg i hovedstaden for det Radikale Venstre.

Regionernes hovedopgave er sundhedsvæsenet, regional udvikling og drift af en række sociale institutioner . Regionerne har således en vigtig funktion og deres beslutninger berører os alle, fordi alle kan få behov for lægehjælp. 

Han stammer fra Kermanshah i Østkurdistan/Iran og kom til Danmark i 1996. Snart bliver han speciallæge i neurologi.

Grunden til han stiller op, er især ønsket om at gøre en forskel på sygehusområdet, fordi han mener at et godt land er karakteriseret ved at give de syge den bedste mulig behandling.

”Det er vigtigt, at vi har et veldrevet offentligt sygehusvæsen, så syge mennesker ikke skal tænke på om de har råd til eller ej,” siger Jalal, der dog understreger, at han ikke er imod privatdrevne hospitaler. 

Som læge har han meget viden omkring hvordan et sygehus fungerer og hvad der skal gøres for at gøre arbejdsgangen effektivt. En af disse et velfungerende IT system. 

”Jeg mener, at man kan forbedre en række ting, eksempelvis på IT-området, for det fungerer overhovedet ikke. Man bruger 15 minutter på en patient og resten på computeren, så unødige skema og papirarbejde bør fjernes,” siger Jalal.

Som det er nu, har alle regioner deres eget system, hvilket gør det langsomt, når man skal arbejde med patienternes data.

”Det bør samles på ét nationalt system,” siger Jalal.

Ifølge den kurdiske læge er det vigtigt, at etniske minoriteter bliver politisk aktive.

”Hele vores historie er blevet afgjort af politik. Så jo mere vi selv går ind i politik, jo større chance for at vi selv kan gøre en forskel.”

På spørgsmålet om hvorfor han har valgt Det Radikale Venstre, lyder svaret, at han er enig med partiet i dets økonomiske, sociale og uddannelsesmæssige politik.

”Det er et parti, som har en fornuftig tilgang til problemerne og ikke bliver populistisk, når det drejer sig om indvandrere og andre sager.”

Kommunal- og regionsrådsvalg finder sted den 19. november 2013. 

Mange kurdere stiller op til kommunalvalget til november. Her et halvt år inden er der allerede 24 kandidater med kurdiske rødder. Med forbehold for ændringer, kan tallet hurtigt komme op på 30.

5 kvinder, 2 i Jylland, 1 på Fyn, tre iranske kurdere, to irakiske kurdere og resten fra Tyrkiet. 

20 ud af de 24 stiller op for SF, Enhedslisten eller Socialdemokraterne, mens to stiller op for et borgerligt parti, Venstre.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer