Mange kurdiske kvinder bliver udsat for vold og æresdrab. Nu starter en NGO en kampagne for kvinders rettigheder.

Af Zary Mawlad

I et forsøg på at beskytte de udsatte kvinder i Kirkuk har en række organisationer startet en kampagne for at forsvare kvinders rettigheder i provinsen.

Mange kvinder er blevet dræbt under forskellige sociale sammenhænge, heriblandt æresdrab.

I mange lande i Mellemøsten, herunder i Irak dræber mænd kvinder for at rense deres navn i lokalsamfundet og som flere forskellige steder bliver anset som det rigtige.

Koordinatoren af kvinders aktiviteter i Kirkuk, Tanya Mohammad-Amin fortalte at der er 14 ikke-statslige organisationer der har bidraget til den kampagne, som vil udvide disse kvindesager objektivt.

Formålet bag kampagnen, som Mohammad-Amin erklærede, er netop at stoppe vold mod kvinder og genoprette deres “værdighed” i samfundet.

Bushra Mohammad fra Brayati (Broderskab) organisationen for kapacitetsopbygning har i det kurdiske samfund, mere end de andre samfund, bemærket at kvinder står overfor flere forskellige problemer i deres dagligdag.

Hun understregede, at vold mod kvinder ikke er begrænset til vold i familien, men at det har udvidet sig til de statslige institutioner.

“Ofte skal kvinderne tie under pres, og dette pres er ikke kun i form af voldtægt, men også andre former for tortur,” siger hun til efterretning.

Kurdistans regionale regering (KRG) har godkendt nogle centre i fællesskab med de statslige institutioner til at følge op på vold mod kvinder i regionen og beskytte deres rettigheder.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer