Den svensk-kurdiske fodboldklub Dalkurd bliver formentligt straffet af det svenske fodboldforbund for deres politiske støtte-happening for Kobanê. “Men det er vi da ligeglade med, for vi vil altid støtte vores folk i Kobanê,” siger Dalkurd under interview med Jiyan.dk

De har demonstreret, sultestrejket og indsamlet tøj og penge som aldrig før i Sverige. Den syrisk-kurdiske by Kobanê mobiliserer kurderne i Sverige, heriblandt fodboldklubben Dalkurd.

Dalkurd er en svensk fodboldklub, dannet af kurdiske immigranter i 2004, der i dag består af kurdiske som ikke-kurdiske spillere. Klubben startede på 7. division, Sveriges næstlaveste division i 2005, mens klubben – hvis officielle Facebook-side har næsten 600.000 likes – hurtigt endte på 1. division, Sveriges tredje højeste liga, hvor det er nu.

Klubben tiltrak stor opmærksomhed for to uger siden i de svenske medier, da det under en kamp fremviste et kæmpe skilt med teksten “Save Kobanê”, på trods af advarsler fra det svenske fodboldforbund, der fandt det for “politisk”.

“Vi er ligeglade med deres advarsler eller eventuelle straffe. De kalder det “for politisk”, vi kalder det menneskelig solidaritet,” siger Ramazan Kizil, leder af Dalkurd. Hans søn Adil Kizil, der er sport manager for Dalkurd, siger at de på 1½ time indsamlede 3000 euro på stadionet.

“Vi kan ikke bare sidde og se på, mens Kobanê bliver massakreret. Vi må gøre noget,” siger Adil Kizil.

For nylig forsøgte Ramazan Kizil at rejse fra Sverige til Kobanê, men fik ikke lov af de tyrkiske grænsemyndigheder.

“Jeg kan ikke bare sidde og dele links og skrive på Twitter Jeg vil være der for at hjælpe med det, jeg kan,” siger Ramazan Kizil og tilføjer:

“Kobanê er kurdernes symbol på modstand. Som Dalkurd har vi altid understreget vores nationale ansvar. Derfor vil vi altid støtte vores folk.”

Tidligere har klubben samlet penge ind til jordskælvsofrene i Wan i det østlige Tyrkiet/Nordkurdistan i 2011, Shingal i august og nu Kobanê.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer