50-årige Kadir Okutan stammer fra Kuşça (Hacilaro) i Konya, men har de sidste tre årtier boet i Danmark. Nu stiller han for første gang op til kommunalvalget den 21. november for Radikale Venstre.

Kan du præsentere dig selv?

Jeg kom til Danmark i 1985. Jeg er 50 år. Siden 1991 har jeg boet i Brøndby. Jeg er gift og har en datter. Til daglig arbejder jeg som taxachauffør. Nu stiller jeg for første gang op til kommunalvalget den 21. november, for Radikale Venstre.

Hvad er dine mærkesager?

Bedre vilkår til handicappede borgere, flere forretninger i Brøndby centrum, Brøndby skal være mere attraktiv for investorer, at ældre motiveres mere til at dyrke sport, sikrere trafik, og så videre.

Som taxachauffør kender du godt til trafikken. Hvad vil du gøre ved Brøndbys trafikproblemer?

Klippekortordningen, som trådte i kræft i 2005, har hjulpet på statistikerne med trafikuheld og dødsfald. Vi er blevet bedre bilister, men stadig er der en del trafikanter, der ikke har fået trafikadfærd under huden. Derfor bør eleverne allerede i folkeskolen få undervisning i trafiksikkerhed. Desuden har Brøndby kommune en høj hastighed. Den bør nedsættes.

Hvad med arbejdsløshed?

Det er meget vigtigt, at man har et arbejde, så man kan dække egne udgifter, forsørge sig selv og være en del af fællesskabet, bidrage til samfundet, osv. Jeg vil investere mere i uddannelse, for de unge er vores fremtid. Og det er vigtigt at sikre dem nogle uddannelser med gode jobmuligheder.

Brøndby er også kendt for integrationsproblemer…

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har på sin iPad en karikatur, der skulle forestille at være Profeten Muhammed. Jeg synes, at den slags provokerer udlændinge og det bryder jeg mig ikke om.

Hvad er løsningen?

Vi vil gerne være en del af dette land, men vi vil ikke assimileres. Fordi man bør ikke glemme, hvor man kommer fra. Derfor kan man dog godt integrere sig i Danmark, det vil sige respektere dens religion, traditioner og regler. Jeg ønsker også folk god jul, selvom jeg er muslim, fordi jeg respekterer deres traditioner.

Sidste ord?

Dem, der har brug for det, er velkomne til at kontakte mig. Jeg vil hjælpe med det, jeg kan.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer