Mediejurist Oluf Jørgensen betegner den danske regerings forsøg på at lukke Roj-TV som bekymrende og er uforstående over for, at regeringen ikke venter på Radio- og TV-nævnets afgørelse.

Selvom Roj-TV blev dømt for terror, kan den sende videre, da domstolen ikke har bemyndigelse til at fratage dens senderet.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Uffe Elbæk (R) skriver nu i en pressemeddelelse:

”Sammen vil vi..nu i Justitsministeriet og Kulturministeriet sikre, at lovgivningen på tilstrækkelig vis giver adgang til at skride ind over for radio- og tv-stationer, som opfordrer til terrorisme.”

Og det er ”stærkt bekymrende for pressefriheden”, mener Oluf Jørgensen, mediejurist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

“Det er bekymrende og dybt alvorligt, at regeringen ser ud til at ville bøje af og ændre de udviklede danske regler med vægt på informations- og ytringsfrihed efter pres fra en tyrkisk minister,” siger Oluf Jørgensen til Newspaq.

Oluf Jørgensen mener, at regeringen bør vente på radio- og tv-nævnets afgørelse, før den selv ændrer loven.

Ifølge mediejuristen bør regeringen læse byrettens dom.

”Roj TV er ikke dømt for at anspore, tilskynde til eller udøve terror, men de er dømt efter en særparagraf for i forbindelse med nogle nyhedsudsendelser ensidigt at interviewe repræsentanter for PKK.”

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer