Familien til Bradosti siger, at den ikke har hørt noget fra den fængslede journalist, siden han blev anholdt 19. juli.

Organisationen Journalister Uden Grænser (RSF) opfordrer de irakisk-kurdiske myndigheder til at løslade den anholdte journalist Zuber Bradosti.

Bradosti arbejder for Roj News, et medie, der er tæt på Kurdistans Arbejderparti (PKK), der har et anstrengt forhold til det regerende parti i irakisk Kurdistan, nemlig KDP (Kurdistans Demokratiske Parti).

Familien til Bradosti siger, at den ikke har hørt noget fra ham, siden han blev anholdt 19. juli.

”Vi beder myndighederne om at forsikre, at Zuber Bradosti bliver løsladt,” skriver RSF’s Mellemøstkontor. ”Den autonome regering i Kurdistan har pligt til at beskytte journalister og forhindre dem i at blive anholdt og tilbageholdt uden begrundelse.”

Kurdiske embedsmænd hævder i mellemtiden, at Bradostis journalistiske aktiviteter ikke var årsagen til hans arrestation.

Tidligere er kurdiske journalister også blevet dræbt i området.

I august 2016 blev anden Roj News-journalist, Wedat Hussein Ali, fundet død. Hans lig bar præg af tortur. Han var kort forinden blevet anholdt i Dohuk i irakisk Kurdistan.

I 2013 blev Kawa Germiani dræbt. Tre år tidligere blev journalisten Sardasht Osman bortført og dræbt. Begge skrev kritisk om korruption i irakisk Kurdistan.

Del på sociale medier

Kommentér via Facebook

kommentarer